Ryż na ostro

Marzec 19, 2010 w Europejska, Łatwe, Ryż, Szybkie, Wł‚oska by fotoprzepis.pl

Fotoprzepis.pl prezentuje przepis szczecińskiej pizzerii Maffisto. Ryż na ostro to propozycja dla osób, które (podobnie jak ja ;)) uwielbiają pikantne potrawy a chilli jest ich stale używaną przyprawą :)
Wartym uwagi są tu dwa składniki: wołowina i suszone pomidory. Ich dodatek wzbogaca smak i aromat tego dania, a dobór składników odpłaca się wspaniałymi walorami wizualnymi.
Ryż na ostro to propozycja na obfitą ucztę w niecodziennym klimacie.

Składniki:

  • Wołowina (100 g)
  • Ryż
  • Kukurydza
  • Suszone pomidory
  • Cukinia
  • Papryczki pepperoni
  • Sos meksykański

Przygotowanie:
Do podsmażanej wołowiny dodawane są kolejno: cukinia, papryczki pepperoni, kukurydza, suszone pomidory i ryż. Do całości dodawany jest sos meksykański, z którym wszystkie składniki łączą się na patelni. Prosto z patelni potrawa trafia na stół (a raczej na talerz :)). Smacznego !!



Do podsmażanej wołowiny:

dodawane są kolejno: cukinia:

papryczki pepperoni:

kukurydzę
:

suszone pomidory:

i podstawowy składnik czyli ryż :):

Do całości dodawany jest sos meksykański:

z którym wszystkie składniki łączą się na patelni:Ryż na ostro

Prosto z patelni potrawa trafia na stół (a raczej talerz :)).Ryż na ostro

Smacznego !!

Polecam również