Pieczone udka z kurczaka w marynacie jogurtowej

Maj 28, 2008 w Codzienne, Danie główne, Kurczak i drób, Łatwe, Pieczone, Polska by fotoprzepis.pl

Składniki:

  • noga (nogi) z kurczaka
  • marynata składająca sie z jogurtu, soli, papryki słodkiej, papryki ostrej (zdecydowanie mniej), curry

Przygotowanie:
Marynata z jogurtu doskonale otoczy mięso i nie pozwoli mu wyschnąć w piekarniku. Mięso będzie chrupiące na zewnątrz i soczyste w środku. Układamy otoczone w marynacie nogi w żaroodpornym naczyniu i umieszczamy w piekarniku rozgrzany do 180 stopni C. Pieczemy około 45 minut aż zbrązowieje.
Serwujemy gotową potrawę.

Smacznego!



Marynata z jogurtu doskonale otoczy mięso i nie pozwoli mu wyschnąć w piekarniku. Mięso będzie chrupiące na zewnątrz i soczyste w środku:


Układamy otoczone w marynacie nogi w żaroodpornym naczyniu i umieszczamy w piekarniku rozgrzany do 180 stopni C. Pieczemy około 45 minut aż zbrązowieje:


Serwujemy gotową potrawę:


Smacznego!

Polecam również