Ziołowo-czosnkowe pałki z kurczaka pieczone w woreczku

Lipiec 13, 2009 w Codzienne, Danie główne, Kurczak i drób, Łatwe, Obiad, Pieczone, Polska by fotoprzepis.pl

Składniki:

  • – 8-10 pałek z kurczaka
  • – 1 cebula
  • – 8 ząbków czosnku
  • przyprawy:
  • – zioła prowansalskie (duża łyżka)
  • – ostra papryka (łyżeczka)
  • – przyprawa do kurczaka (2 duże łyżki)
  • – sól (łyżeczka)
  • – pieprz (łyżeczka)
  • – oliwa
  • worek do pieczenia

Przygotowanie:

Przyprawy mieszamy z oliwą a następnie razem z kurczakiem, cebulą i czosnkiem wrzucamy do woreczka. Mocno wstrząsamy aby wymieszać wszystko razem. Odkładamy do lodówki na 2 godziny.

Po marynowaniu wkładamy do piekarnika i pieczemy w worku godzinę w temperaturze 180 st C. Później rozrywamy woreczek i pieczemy jeszcze około 30 minut aż skórka zbrązowieje.

Smacznego !!


Przyprawy mieszamy z oliwą a następnie razem z kurczakiem, cebulą i czosnkiem wrzucamy do woreczka. Mocno wstrząsamy aby wymieszać wszystko razem. Odkładamy do lodówki na 2 godziny.

Po marynowaniu wkładamy do piekarnika i pieczemy w worku godzinę w temperaturze 180 st C. Później rozrywamy woreczek i pieczemy jeszcze około 30 minut aż skórka zbrązowieje.

Smacznego !!

Polecam również