Przepis na chleb jogurtowy zgodny z dietą Montignac

TwórcaRedakcja Fotoprzepis
RatingTrudnośćŚrednio zaawansowany
Save
Przepis na chleb jogurtowy zgodny z dietą Montignac

Dieta Montignaca jest oparta na przekonaniu, że powodem tycia są węglowodany w pożywieniu. Zasady tego sposobu odżywiania to jedzenie w taki sposób, by nie czuć się głodnym, łączenie białek, węglowodanów oraz tłuszczy poprzez dobór składników o niskim indeksie glikemicznym. Przykładem takiego jedzenia jest chleb jogurtowy. Oto, jak można go przygotować.

Informacje

Wielkośćstandardowa ilość
Czas przygot.1 godzina 40 minutyCzas got.45 minutyCałkowity czas2 godziny 25 minuty
Składniki na chleb jogurtowy zgodny z dietą Montignac
 150 ml woda
 250 ml jogurt naturalny 0%
 600 gram mąka z pełnego przemiału
 1,50 łyżeczka sól
 1,50 łyżeczka drożdże suche
Sposób przygotowania chlebu jogurtowego zgodnego z dietą Montignac
1

Rozpuść drożdże w letniej wodzie.

2

Dodaj do nich mąkę i 1,5 łyżeczki soli.

3

Wyrabiaj całość.

4

Przykryj ciasto ściereczką i zostaw na 45 min do momentu, gdy wyrośnie.

5

Po tym czasie ponownie wyrabiaj chwilę.

6

Przełóż do formy i pozostaw na 40 minut.

7

Do nagrzanego do 220 st. Celsjusza piekarnika umieść ciasto i piecz przez około 45 minut.

8

Ciasto gotowe.

KategoriaKuchniaMetoda przygotowania

Składniki

Składniki na chleb jogurtowy zgodny z dietą Montignac
 150 ml woda
 250 ml jogurt naturalny 0%
 600 gram mąka z pełnego przemiału
 1,50 łyżeczka sól
 1,50 łyżeczka drożdże suche

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania chlebu jogurtowego zgodnego z dietą Montignac
1

Rozpuść drożdże w letniej wodzie.

2

Dodaj do nich mąkę i 1,5 łyżeczki soli.

3

Wyrabiaj całość.

4

Przykryj ciasto ściereczką i zostaw na 45 min do momentu, gdy wyrośnie.

5

Po tym czasie ponownie wyrabiaj chwilę.

6

Przełóż do formy i pozostaw na 40 minut.

7

Do nagrzanego do 220 st. Celsjusza piekarnika umieść ciasto i piecz przez około 45 minut.

8

Ciasto gotowe.

Przepis na chleb jogurtowy zgodny z dietą Montignac

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *