Awokado z wędzonym łososiem

Maj 6, 2010 w Kolacja, Łatwe, Przystawki, Ryby i owoce morza, Wł‚oska, Wykwintne by fotoprzepis.pl

Awokado z wędzonym łososiem

Składniki:

  • 2 awokado
  • 200 g wędzonego łososia
  • 20cl gęstej śmietany
  • Cytryna
  • Szczypiorek
  • Sol i pieprz
  • 4 Pomidorki koktajlowe (opcja)

Przygotowanie:
Obrać awokado i wydrążyć pestkę. Rozgnieść miąższ widelcem, dodać sok z cytryny, żeby nie sczerniał, doprawić. Pokroić wędzonego łososia na drobne kawałki. Śmietankę posolić, dodać pieprzu i posiekanego szczypiorku.
Do szklaneczek włożyć purée z awokado, następnie pokrojonego łososia i jako ostatnia warstwę -gęstą śmietankę.
Ozdobić malutkim pomidorkiem.


Awokado z wędzonym łososiem wykwintne wloska ryby i owoce morza przystawki latwe kolacja  przepis foto
Awokado z wędzonym łososiem wykwintne wloska ryby i owoce morza przystawki latwe kolacja  przepis foto

Awokado z wędzonym łososiem wykwintne wloska ryby i owoce morza przystawki latwe kolacja  przepis foto
Awokado z wędzonym łososiem wykwintne wloska ryby i owoce morza przystawki latwe kolacja  przepis foto

Polecam również